Anmeldelse av Bruce Springsteen - Death to My Hometown (single)

OPPLØFTENDE TRAGEDIE

Årets singel? Tja, jeg får stort sett bare med meg "topp 40"-materiale når det gjelder singler, så jeg har sikkert gått glipp av en del, men dette er den kuleste singelen jeg har hørt på lenge. Springsteen synger om den økonomiske krisen som startet i 2008, og som fortsatt gjelder i en del land rundt om i verden, og han beskriver hvordan arbeidsløsheten i hjembyen hans har bredt om seg. Men melodien er så oppløftende! En irsk og/eller keltisk-aktig (hvor grensen går mellom de to kan kanskje noen forklare meg?) rockelåt full av både livskraft og sinne som får meg til å ville danse som en hobbit. Smerte og frustrasjon som inspirasjon er noe av det mest potente en låtskriver kan utnytte, for det er så sterke følelser. Men at en sang om et så kjipt (og kjedelig, jeg er dritt lei av å høre om økonomisk krise) tema kan gjøre meg så glad innvendig er et lite paradoks. Teksten er faktisk utrolig bra skrevet, og bruker masse allegorier som sannsynligvis er grunnen til at jeg ikke får automatisk vegring. Å skrive om aktuelle temaer med universelle, tidløse ord lønner seg stort sett alltid.


Så, en perfekt singel med nær perfekt tekst som i en perfekt verden hadde vært en kjempehit. Men vi som ser litt forbi den club-dominerte hitlista kan ihvertfall kose oss.

6 av 6

 

En live-versjon av sangen, svært energisk akkurat som studio-versjonen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kanelerdigg

kanelerdigg

32, Fredrikstad

Musikkgal fyr som stadig oppdager ny og gammel musikk å høre på. Fant ut at han skulle begynne å skrive og publisere musikkanmeldelser, og havnet her. Skriver vanligvis ikke om seg selv i tredjeperson, men gjør et unntak akkurat nå.

Kategorier

Arkiv

hits